Fietsers langs de Donau

Bus - Eigen vervoer - Trein

Kies uw favoriete manier van reizen

Vervoer naar Passau

De meeste mensen kiezen bij het boeken van hun fietsvakantie tussen een bus-fietsreis of een zogenaamde autovakantie (eigen vervoer). Er zijn ook trein-fietsreizen waarbij u instapt in een station naar keuze in Nederland of België.

Eigen vervoer

Een groot deel van de georganiseerde fietsreizen Passau-Wenen zijn op basis van eigen vervoer. U rijdt op eigen gelegenheid naar Passau voor de start van uw reis. De meeste reisorganisaties bieden u een gratis parkeerplaats aan of tegen betaling van ±  € 5,- per dag een overdekte parkeergarage. U fietst vervolgens tot aan Wenen en u gaat met een door de reisorganisatie gecharterde bus terug naar Passau. In sommige gevallen gaat u met de trein terug.

Zelf met de trein naar Passau

Met de trein kunt u vanaf Utrecht in de zeer comfortabele ICE stappen om vervolgens over te stappen in een EN in Frankfurt. Deze zal u verder brengen naar Passau waar u kunt beginnen aan uw onvergetelijke fietstocht. De prijs vanaf Utrecht Centraal naar Passau varieert van € 99 tot € 107 per persoon. De treinreis duurt tussen de 10,5 en 12,5 uur, afhankelijk van het aantal overstappen.

NS Internationaal

Per trein van Wenen naar Passau

Een treinrit van Wenen naar Passau duurt ongeveer 3 uur en kost ± € 55,-. Lees meer

Per trein van Wenen naar Utrecht

Een treinreis van Wenen naar Utrecht duurt ongeveer 12 uur. De prijs voor een enkele reis bedraagt ± € 114,-  Lees meer

Met de auto naar Passau

Passau is met de auto zeer goed te bereikbaar. Een autorit vanaf Utrecht duurt ongeveer 8:15 uur en is ± 840 km lang.

Met de fiets naar Passau

Voor de echte fietsfanaat is er natuurlijk de mogelijkheid om fietsend naar Passau te gaan. Vanaf Utrecht is het ongeveer 920 kilometer fietsen tot aan Passau. Dus voor wie van een uitdaging houdt is een fietstocht naar Passau ook zeker te doen.